Katern

Nationale Sportweek NOC-NSF van start met touwtjespringen

Vrijdagmorgen 17 september gaf wethouder John van Engelen de aftrap voor de NOC-NSF Nationale Sportweek. Nieuwegein is voor de derde keer op rij door de NOC-NSF gekozen als ‘Host City’ voor deze Nationale Sportweek. Dit is overigens de laatste keer dat die eer voor Nieuwegein was weggelegd. Het doel van de landelijke sportweek is om het sporten bij de inwoners onder de aandacht te brengen. Onze videograaf Bart van Rooijen trok naar de Voltreffer om bij de opening te zijn.

De Nationale Sportweek duurt van vrijdag 17 t/m zondag 26 september. Dan zijn er in de stad allerlei sportieve activiteiten bij sportclubs, -verenigingen en in het Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Dit alles binnen het thema ‘sport doet iets met je.’

Rond 09.15 uur gaf de wethouder, met onder andere Sport in zijn portefeuille, het startsein voor het programma in sportschool aan Rond het Fort in Jutphaas. Dit werd gedaan middels touwtjespringen door diverse leerlingen van basisscholen. Dit was niet alleen  in de Voltreffer, maar ook andere leerlingen konden op school meedoen via een livestream vanuit het sportcentrum.

Anna van Rijnpenning
Dat er touwtje werd gesprongen tijdens de opening was niet vreemd. De Voltreffer staat landelijk bekend als een goede boksschool. In 1961 opgericht door Nieuwegeiner Ben Zwezerijnen. Ben heeft hij een belangrijke rol gehad in het verenigingsleven. Hij heeft als actief bokser (tweevoudig Nederlands kampioen), als trainer én organisator van mooie boksevenementen een belangrijke rol vervuld. Daarom kreeg hij ook tijdens de opening van de NOC-NSF Nationale Sportweek de Anna van Rijnpenning uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Ook heeft Ben het Wereldduurecord Touwtjespringen op zijn naam. Ruim 46 jaar geleden sprong Zwezerijnen  maar liefst 3 uur achter elkaar touwtje. Dit record staat nog steeds!

Programma
Op zaterdag is er een sport- en beweegmarkt rond het stadshart van Nieuwegein, zondag staat in het teken van watersport, maandag zijn er veel activiteiten op scholen en op dinsdag juist voor ouderen. Op woensdag worden er veel outdoor-activiteiten georganiseerd en donderdag staat vitaliteit op de werkvloer centraal. Op vrijdag is het thema inclusief sporten en bewegen, zaterdag ‘be active night’ en zondag sluiten we af met onder andere het Happy Health Festival.

De activiteiten worden georganiseerd door SportID, Verbindion en de gemeente Nieuwegein in samenwerking met sportverenigingen, sportaanbieders, scholen, Sport- en Evenementencomplex Merwestein en diverse andere partners. Kijk voor het hele programma op de website van SportID Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk