Katern

Anna van Rijn-penning voor Ben Zwezerijnen

Op vrijdag 17 september ontving de heer Ben Zwezerijnen de Anna van Rijn– penning uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. De heer Zwezerijnen werd verrast met de penning tijdens de opening van de Nationale Sportweek bij zijn eigen sportcentrum, De Voltreffer. ‘Wat een verrassing, ik ben er ontzettend blij mee’, was zijn reactie.

De Voltreffer
Ben Zwezerijnen heeft veel betekend voor de ontwikkeling van boksen in Nederland. Hij heeft veel jonge mensen begeleid en gebruikte boksen als middel om hen weerbaarder te maken.

Als oprichter van boksschool De Voltreffer in 1961 heeft hij een belangrijke rol gehad in het verenigingsleven. Hij heeft als actief bokser (tweevoudig Nederlands kampioen), als trainer én organisator van mooie boksevenementen een belangrijke rol vervuld. Daarnaast heeft hij eind jaren ‘70 De Voltreffer belangeloos beschikbaar gesteld voor centrale trainingen van de Nederlandse boksselectie. En vanaf ongeveer 1980 werd hij ook bondstrainer. In deze hoedanigheid heeft de heer Zwezerijnen veel Nederlandse topboksers onderdak geboden bijvoorbeeld trainingskampen En nu nog na zijn pensioen is de heer Zwezerijnen actief in de bokswereld.

Kortom, de heer Zwezerijnen is een maatschappelijk betrokken en zeer actieve Nieuwegeiner. De gemeente is trots op de heer Zwezerijnen en feliciteert hem van harte met deze onderscheiding!

Foto: Fototeam KenM

Anna van Rijn
Anna van Rijn, initiator van het onderwijs in Jutphaas, wordt tot op de dag van vandaag geëerd. Ze is naamgever van zowel het Anna van Rijncollege, als de Anna van Rijnpenning. Deze penning wordt door het gemeentebestuur uitgereikt aan Nieuwegeiners met bijzondere verdiensten voor de Nieuwegeinse samenleving.

De penning

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren