Nationale Schoolzwemkampioenschappen 2013

Op zaterdag 1 juni 2013 organiseert de KNZB samen met zwemvereniging Aquarijn de finale van de vijfde Nationale Schoolzwemkampioenschappen. Aan het evenement doen 162 kinderen mee. De finale vindt plaats in zwembad van Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Olympisch zwemmer Sebastiaan Verschuren reikt de prijzen uit.

Zwemverenigingen uit 11 provincies hebben in het afgelopen schooljaar een lokaal schoolzwemkampioenschap georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit groep 3 t/m 8. In deze provincies is vervolgens een provinciaal kampioenschap gehouden, waar de drie winnende scholen zich gekwalificeerd hebben voor de Nationale finale. In een wedstrijd met zowel individuele afstanden als teamestafettes, zullen de schoolteams uit heel Nederland strijden om deze fantastische Nationale titel.

Jan Kossen, algemeen directeur KNZB: ‘Sporten en bewegen is gezond. Al 125 jaar zet de KNZB zich samen met verenigingen in om mensen te stimuleren te bewegen en te kiezen voor de zwemsport. Daarom organiseren we samen met zwemverenigingen nu voor de 5e keer de Nationale Schoolzwemkampioenschappen. Een evenement waarbij schoolkinderen op een leuke manier in aanraking komt met de zwemsport en kan ervaren hoe leuk zwemmen is.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk