Heilbot met oesterzwammen, witlof en mangopuree

Nodig voor 2 personen:
1 mango
2 heilbotfilets
sap van 1 limoen
250 gram oesterzwammen
100 gram zeekraal
olijfolie/plantaardige olie
1 theelepel honing
vers gemalen zwarte peper
scheutje rode balsamico azijn
scheutje witte wijn
grof zeezout
1 teentje knoflook (2 mag ook)
3 stronken witlof
klontje roomboter
basilicum

Heb voor 2 personen 1 mango in blokjes gesneden , in pan wat olijfolie zacht warmen en de mango stoven met zwarte peper, balsamico azijn, honing , scheutje witte wijn en zeezout ..3 minuten is lang genoeg,daarna in een keukenmachine pureren met verse basilicum naar smaak.

De bittere delen van de witlof verwijderen, de witlof in een hitte- bestendig vergiet, boven een pan kokend water met wat zeezout smoren, voordeel is dat de witlof niet te nat wordt geserveerd.
Zeekraal onder stromend water afspoelen, oesterzwammen bakken in weinig olijolie, knoflook erbij, peper/ zout en zeekraal meebakken op laag vuur +- 4 minuten

Ondertussen de heilbotfilets bakken in olie met iets boter voor de kleur en smaak, peper, zout, afblussen met wat limoensap en witte wijn.

Op 2 mooie borden de mangosaus draperen, daarop de witlof, de vis en zeekraal/paddestoelenmix ernaast met een aardappelgarnituur naar keuze, wij hadden geroosterde zoete aardappel.

Eet smakelijk en tips en tricks weer richting kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren