Katern

Nationale Diabetes Challenge weer van start

Ook dit jaar zal er weer gewandeld worden tijdens de Nationale Diabetes Challenge. Sinds een aantal jaar heeft de Bas van de Goor Foundation het initiatief genomen om mensen met (een verhoogd risico) op diabetes te helpen de regie over hun gezondheid in eigen hand te nemen. Door middel van begeleide wandelingen gaan we met elkaar aan de slag om in beweging te komen.

Wekelijks wordt er op maandagavond gewandeld, onder begeleiding van een wandeltrainer van Atletiekvereniging Atverni en enthousiaste vrijwilligers. Twee wandelgroepen zullen toewerken om uiteindelijk 5 km of 10 km te wandelen tijdens de afsluitende Challenge.

Ook dit jaar staan de vijf gezondheidscentra (Zorgplein Zuid, Gezondheidscentrum de Schans, Gezondheidscentrum de Roerdomp, Het EMC Nieuwegein en Zorgplein Galecopperboog) en SportID Nieuwegein weer klaar om er een mooi wandelfeest van te maken. Op deze manier werken we samen aan een gezondere leefstijl. Ga je de uitdaging samen met ons aan?

Uiteraard is er veel aandacht voor de maatregelen rondom het coronavirus, zo zal er altijd op 1,5 meter van elkaar gewandeld worden. Op maandag 29 juni zijn we gestart we met de eerste wandeling vanaf het gemeentehuis van Nieuwegein. Aanmelden kan nog steeds! Meer informatie of inschrijven kan via deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren