Nachtwerk met stopmachine op trambaan

In het weekend van 1 en 2 september pleegt Strukton Rail in opdracht van de provincie onderhoud aan de trambaan in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Het werk wordt ’s nachts uitgevoerd, zodat het openbaar vervoer niet wordt verstoord.

Voor dit nachtwerk wordt een speciale machine op de rails gezet, de stopmachine. Terwijl deze machine langzaam over de trambaan rijdt, wordt het spoor omhoog getrokken en verstevigt de machine de ballast laag die zich onder de rails bevindt. Dit onderhoudswerk is nodig om de stabiliteit van de trambaan op orde te houden.

LOCATIES
De stopmachine rijdt komend weekend op diverse locaties langs de trambaan. In IJsselstein wordt gewerkt in de wijk Achterveld en tussen de halte Binnenstad en de eindhalte IJsselstein-Zuid. In Nieuwegein concentreert het werk zich op de haltes Merwestein, Doorslag, Antonius Ziekenhuis en Nieuwegein-Centrum. In Utrecht wordt de machine ingezet bij de tramhaltes 24 Oktober Plein en Graadt van Roggenweg.

HINDER
Hoewel we hinder zo beperkt mogelijk proberen te houden, kan de inzet van de stopmachine in de directe omgeving tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren