Nachtelijke afsluiting A12 Galecopperbrug

Van zaterdag 19 op zondag 20 februari 2022 is de Galecopperbrug, zowel richting Arnhem als de oprit Nieuwegein (16), van 23.00 uur tot 08.30 uur volledig afgesloten voor al het verkeer. De oprit Kanaleneiland (17) blijft wel open. Tijdens de nachtafsluiting wordt de brug nauwkeurig ingemeten om goed voorbereid te zijn op de werkzaamheden die later dit jaar zullen plaatsvinden.

Omleiding
Het verkeer richting Arnhem wordt in de nacht van 19 februari omgeleid. De extra reistijd is ongeveer 15 minuten. Gele borden leiden doorgaand verkeer richting Arnhem om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 richting Utrecht. Bestemmingsverkeer wordt lokaal via gele borden omgeleid. In het kaartje hieronder de omleidingskaart.

Het verkeer richting Den Haag ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Groot onderhoud
Medio 2022 starten we met groot onderhoudswerkzaamheden aan de Galecopperbrug richting Arnhem. De grootste opgave hierbij is het vervangen van de stalen kabels (tuien). Dit is nodig omdat ze het einde van hun levensduur naderen. Rijkswaterstaat verwacht dat de werkzaamheden duren tot 2024.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk