Na regen en sneeuw kwam de zon bij NLdoet

Ook dit jaar was Nieuwegein weer goed vertegenwoordigd in NLdoet. Verspreid over heel Nieuwegein werden door zo’n 200 vrijwilligers 27 projecten aangepakt. Was het de afgelopen jaren vooral zonnig tijdens NLdoet, nu ging men van regen en sneeuw op vrijdag naar zonneschijn op zaterdag. Op vrijdag 10 maart waren vooral studenten van het Horeca & Toerisme College aan het werk. Maar ook Burgemeester Backhuijs en wethouders Ellengoor, Schouten en Bamberg hielpen mee bij diverse klussen.

Activiteiten voor bewoners op vrijdag
Na eerdere beperkingen door Covid-19 konden de studenten van het Horeca & Toerisme College nu massaal aan de slag bij Reinaerde Lijsterbes, Cimbaalsingel, Skippy en Studio 10. Daar pakten zij de tuinen aan, maar er werden ook activiteiten voor en met bewoners georganiseerd. Met pannenkoeken bakken als besluit. Ook op de Museumwerf waren de studenten weer present. Maar ze gingen allemaal niet eerder aan de slag nadat Burgemeester Backhuijs vrijdag 10 maart op hun Horeca & Toerisme College het startsein van NLdoet in Nieuwegein had gegeven.

Veel klussen buiten
Ook op de 2e dag van NLdoet stonden diverse klussen te wachten. Gelukkig was de regen en sneeuw vertrokken en liet de zon zich goed zien. Zo ontvingen de beide bouwspeeltuinen in Noord en Zuid vrijwilligers voor het opknappen van hun terreinen, werd er door vrijwilligers geschoffeld en getuinierd bij de Kruidentuin en bij de pluktuin van buurtvereniging Erebloem en ging een deel van de Nieuwegeinse fractie van Groenlinks aan de slag met de bankjes bij de buurttuin van Cirkeltje Rond.

Bouwspeeltuin Bouwgein
Bij Bouwspeeltuin Bouwgein in Batau Noord is afgelpen zaterdag ook flink geklust in het kader van NLdoet! Vanwege het koude weer was het programma wat aangepast: in plaats van het geplande buitenschilderwerk hebben vrijwilligers de toegangsdeuren geschilderd en het magneetbord in de gang voorzien van magneetstuc. Daarnaast zijn allerlei andere kleine binnenklusjes gedaan: een stelling opgebouwd en ingericht voor klus-spullen, een plafondplaat aangebracht in de techniekruimte en de keukenkastjes in de vrijwilligersruimte schoongemaakt.

Ook de groenvrijwilligers van de bouwspeeltuin hebben hun handen uit de mouwen gestoken met onder meer snoeiwerk, blad ruimen en het poten van plantjes in de borders. Deze productieve en gezellige klusdag werd afgesloten met een heerlijke lunch.

Bedankjes voor de vrijwilligers
Samen met het Vrijwilligershuis Nieuwegein en SUN Lekstroom heeft Samen voor Nieuwegein alle projecten bezocht. ‘We hebben veel foto’s gemaakt en een bedankje achtergelaten voor de deelnemende vrijwilligers. De sfeer was overal zeer gezellig. De foto’s zijn binnenkort op de website van Samen voor Nieuwegein te zien’, aldus Paula van Elst van Samen voor Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk