Mysterie van UFO boven Nieuwegein opgelost

Zaterdagmiddag zagen meerdere inwoners uit Nieuwegein een wel heel gek vliegend object in de lucht. Op onze redactie kregen we al meldingen binnen van een Unindentiefied Flying Object (UFO). Maar wat vloog er nu over Nieuwegein? Laura uit Utrecht maakte zaterdagmiddag een mooie foto van deze ‘UFO.’ Ook kreeg de website van UFO-meldingen berichten binnen van eenzelfde object boven Dordrecht.

Foto gemaakt van de ‘UFO’ boven Nieuwegein door Laura uit Utrecht

Jeroen Bos gaf uiteindelijk het antwoord: Een F-PDHZ Verhees Delta D-2 vliegtuig. Wij horen u zich afvragen. Een wat? Ja, een F-PDHZ Verhees Delta D-2. De Belg Bart Verhees is de ontwerper en bouwer van een paar bijzondere vliegtuigen. In 2018 heeft zijn tweede ontwerp het luchtruim gekozen, het vliegtuig dat vandaag is gezien boven het luchtruim van Nieuwegein.

De tweezitter is sinds 2018 luchtwaardig. Inmiddels is Verhees met zijn tweezits-delta al op een aantal luchtvaartevenementen verschenen. Daarbij trekt hij veel bekijks. Het gebeurt maar zelden dat er niemand bij het toestel staat te kijken. Velen verwonderen zich dat een vliegtuig in deze vorm het luchtruim kan kiezen. Ook in Nieuwegein waren veel mensen die zich verwonderende en dachten dat het een UFO was. Mysterie opgelost, niets wat lijkt op ‘War of the Worlds’ van Herbert George Wells.

De F-PDHZ Verhees Delta D-2 zoals die boven Nieuwegein vloog

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren