Museumwerf en Dorpshuis nodigen inwoners van Nieuwegein uit Oekraïne uit om te varen, koken en samen te eten

Vreeswijk leeft mee, zoals veel inwoners in deze zware tijd, met de tijdelijke inwoners uit Oekraïne die in Nieuwegein verblijven. Om even wat leuke afleiding te hebben nodigen de inwoners hen – en hun gezinnen – graag uit voor een boottocht en een diner. Deelname is uiteraard gratis.

Het Dorpshuis en de Museumwerf organiseren deze activiteit vier keer. De eerste vindt plaats op woensdag 3 augustus. De drie andere dagen zijn op woensdag 10, 17 en woensdag 24 augustus. Het programma duurt elke keer van 14.00 uur tot 19.00 uur. Een deel van het programma volgen kan ook.

Het programma
14.00 uur: ontvangst op Museumwerf Vreeswijk, inclusief een bezoek aan het museum
15.00 uur: vaartocht
17.00 uur: ontvangst in Dorpshuis Fort Vreeswijk waar de maaltijd wordt bereid
17.45 uur: gezamenlijke maaltijd (tot 19.00 uur)

Koken
De organisatie zoekt mensen uit Oekraïne die met de vrijwilligers van het Dorpshuis een maaltijd uit de Oekraïense keuken willen koken voor alle deelnemers. Wil je meedoen, stuur dan een e-mailtje naar: info@fortvreeswijk.nl.

Aanmelden
Iedereen die contact heeft met inwoners uit Oekraïne wordt gevraagd om deze uitnodiging onder de aandacht te brengen en mensen te helpen met de aanmelding. Aanmelden kan door een bericht te sturen aan: info@fortvreeswijk.nl. Geef daarbij s.v.p. aan op welke datum/data meegedaan wil worden, en met hoeveel personen. U kunt 1 keer deelnemen aan de vaartocht, en maximaal 2 keer aan het eten.

Onze redactie maakte eerder al ‘Oekraïense kip Kiev

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk