Koken met PEN: ‘Oekraïense kip kiev’

Vandaag in de rubriek ‘Koken met PEN’ maken we een heerlijk Oekraïens gerecht. Natuurlijk omdat het vandaag de landelijke actiedag Giro555 ‘Samen in actie voor Oekraïne’ van start is gegaan.

Deze ingrediënten heb je nodig voor 6 personen en omdat dit recept uit de Allerhande van de AH komt zijn deze ook daar te verkrijgen, maar een andere winkel kan natuurlijk ook:

1 pak meergranenrijst
1 teen knoflook
1 zakje peterselie
100 gram boter
350 gram kipfilet
1 ei
5 eetlepels paneermeel
1 zak paprikamix

Aan de slag (bereidigstijd ongeveer 30 minuten)
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de knoflook, 1 el peterselie en peper en zout door 50 g boter. Snijd de kipfilets als een envelopje open. Vul ze met de kruidenboter. Vouw goed dicht en zet vast met cocktailprikkers.

Doe het ei en paneermeel elk in een diep bord. Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Snijd in plakken.

Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Bak de paprika 10 min. Giet de rijst af. Voeg de rijst en de rest van de peterselie toe aan de paprika en bak 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer met de kip kiev.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk