Schoolvoetbal 2013, de eerste dag

Afgelopen woensdagmiddag 10 april werd de eerste dag van het schoolvoetbal 2013 gehouden. Met 24 jongens teams en toch ook hier en daar wat meisjes, gingen de basisschool leerlingen uit Nieuwegein de strijd met elkaar aan. Het Anna van Rijn college was met een twintigtal scholieren uit de sportklas aanwezig en zorgde voor de scheidsrechters en grensrechters. SV Geinoord had voor de organisatie een mooie ruimte geregeld, die ook dienst deed als behandelkamer voor de geblesseerden. Buiten op de ramen werden de uitslagen en de standen bijgehouden. Aan het einde van de middag zijn de volgende teams winnaar van hun poules geworden en dus geplaatst voor de finale rondes van 17 april aanstaande:

Lucas Batau 1; Krullevaar, Lucas Galecop 1, Vroonestein, Julianaschool en Lucas Galecop 2. Ook de beste twee tweede plekken in de stand gaan door. De Schouw 1 is de allerbeste tweede en komt dus 17 april ook weer terug. Toonladder Galecop en Alexander J zijn precies gelijk geëindigd, beide scholen met 6 punten en een doelsaldo van 5 (6 voor en 1 tegen). Deze twee teams spelen 17 april een beslissingswedstrijd om 13.00 uur om te bepalen wie door gaat naar de finale rondes.

De scheidsrechters hebben punten gegeven voor het sportieve gedrag van alle teams. In elke wedstrijd kon een team maximaal 10 punten verdienen. Winnaar is geworden Alexander J met 27 punten. Volgende week woensdag wordt dit team met een prijs beloond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk