Muntenbuurt 80 (senioren)appartementen rijker

In de Muntenbuurt kregen de bewoners van 3 nieuwe appartementencomplexen afgelopen maand al hun sleutels voor hun woning. Dat betekent dat Nieuwegein er 80 woningen bij heeft. Hiervoor zijn de afgelopen maanden drie kantoorgebouwen omgebouwd tot (senioren)appartementen.

Om de nieuwe bewoners welkom te heten en de oude bewoners te bedanken voor hun geduld tijdens de grote verbouwing, organiseert Betere Buurten donderdag 31 maart ‘Ontmoet je Muntenbuur.’ Wethouder Hans Adriani heeft dan voor elke bewoner een kleine verrassing. ‘Hopelijk worden er tijdens dit eerste kopje koffie met elkaar veel nieuwe contacten gelegd. Zodat de nieuwe bewoners zich snel thuis voelen in de buurt’ aldus de wethouder.

Groene Betere Buurt
De openbare ruimte rondom de appartementen is het allereerste stukje Betere Buurt dat opgeleverd wordt in de Muntenbuurt. Samen met projectontwikkelaar Bridges heeft het Betere Buurtenteam goed gekeken hoe de omgeving zo groen mogelijk gemaakt kon worden. ‘Het is nu nog wat kaal, maar het wordt straks een prachtig stukje groene buurt, met bijvoorbeeld groene gevels. Al dat groen is goed tegen zomerse hitte en het voert regenwater snel af. Een goed begin van een vernieuwde Muntenbuurt!’

De ontmoeting is donderdag 31 cmaart om 18.30 uur in de buurt van de kruising Dukatenburg met de Souvereinburg. Meer over de bouwprojecten in de Muntenbuurt kunt u hier vinden.

Wat is Betere Buurten?
Betere Buurten is een project waarvan de buurt opknapt. Dat doen we door de straten, het groen, de bankjes en speeltoestellen op te knappen en door samen aan de slag te gaan om gezonder en sterker te worden. We doen het samen met u, zodat u straks in een buurt woont die bij u past, nu en in de toekomst.

In de buurt werken we bijvoorbeeld aan het groen, de bestrating, extra parkeerplekken, speelplaatsen, ontmoetingsplekken en kunstwerken. Dit doen we samen met bewoners. We verzamelen hun ideeën. Daarnaast kijken we naar de toekomst en naar plannen van de gemeente. Dit werken we uit in een schets die we aan de buurt laten zien. We gaan dan in gesprek over de uitvoering: hoe moet de vernieuwing er precies uitzien?

Kleinere projecten die niet hoeven te wachten op de uitvoeringsfase pakken we meteen aan, die hoeven niet te wachten.

Daarnaast werken we ook aan de gezondheid, veiligheid en betrokkenheid van bewoners in de buurt. Zodat ook de bewoners opknappen van Betere Buurten.

Aan het eind van het project is de buurt opgeknapt en past hij bij (de toekomst van) de bewoners. Samen werken we aan groene, veilige, schone, gezonde en betrokken buurt die past bij jong en oud.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk