Muizen op zolder: hoe kom je van ze af?

De dagen worden steeds kouder. Heel Nieuwegein rilt al bij de gedachte, maar dat komt niet alleen door het vooruitzicht op koud weer. Want helaas: ook ongedierte, zoals muizen, zoeken dan hun toevlucht in een warme omgeving. Komen ze in jouw woning op zolder terecht? Hoor je iedere nacht getrippel en zelfs hard gepiep? Volg ons advies en je komt van al die enge muizen af.

Zelf muizen aanpakken? Pas op, dit gaat niet altijd goed
Eerst ga je op zoek naar mogelijkheden om zelf de muizen op je zolder aan te pakken. Maar of dat echt verstandig is? Professionele bestrijders zien maar al te vaak dat het mis gaat of mis is gegaan. Bekijk de volgende risico’s maar eens:

  1. Verspreid je te vaak gif? Muizen kunnen snel resistentie opbouwen.
  2. Plaats je het gif wel op goede plekken? Huisdieren en kinderen mogen er niet bij!
  3. In een simpel muizenvalletje (hout met een klemmetje) kan een muis zich ernstig verwonden en nog uren met veel pijn doorleven.
  4. Plaats je een val verkeerd? Ook dan kunnen huisdieren of kinderen gewond raken.
  5. Gebruik je gif buiten om daar muizen tegen te houden? Dit mag wettelijk niet. Andere dieren raken soms vergiftigd en het is heel slecht voor het milieu.

Uren-, weken- of maandenlang klungelen met doe-het-zelf middelen: wie kiest hier nog voor? Zeker als je last hebt van een stuk of vijftig muizen en je er maar twee per maand vangt. Beter is dus om meteen een professionele bestrijder te bellen. Een lokale vakman uiteraard, speciaal voor Nieuwegein. En die gaat als volgt te werk:

  1. Eerst voert hij een inspectie uit. Zijn het wel muizen? Hoe erg is de plaag?
  2. Weet de bestrijder genoeg? Dan stelt hij een oplossing voor.
  3. De muizen worden met dichte klemmen en/of recent getest gif aangepakt.
  4. De expert brengt ook wering aan om een nieuwe plaag te voorkomen.
  5. Einde mouse-party! Je zolder is weer veilig gebied.

Het kan even duren, maar als je de expert zijn gang laat gaan, weet je zeker dat je op een veilige en verantwoorde manier van alle muizen af komt. Ze hoeven alleen maar toe te happen op de plekken waar de expert tactisch zijn vallen plaatst. Is dat alles? Nee, je krijgt ook adviezen om nieuwe muizenproblemen in de toekomst te voorkomen. Die adviezen kunnen betrekking hebben op hygiëne of op de staat van je pand. Je woning goed schoonhouden dus, is onze laatste en heel belangrijke tip!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren