Moordspel in google360tour in de bibliotheek

Vanaf 1 april (dit is geen grap) is het niet meer nodig om naar het Stadshuis te gaan om de bibliotheek vanbinnen te kunnen bekijken. Op die dag lanceert de bibliotheek op haar site de google360tour die net zo werkt als Google Streetview. Via de computer stapt de bezoeker de bibliotheek binnen en bepaalt hij zelf zijn route door het gebouw.

Als eerste bibliotheek in Nederland toont De tweede verdieping via de google360tour haar eigen ruimte en combineert deze tegelijk met een moordspel. Meteen bij binnenkomst ziet de bezoeker de bibliothecaresse Machteld van Todessteijn liggen. De vraag is wie haar vermoord heeft. Op de route door de bibliotheek staan diverse historische en literaire verdachten, zoals Sherlock Holmes en Harry Potter die daarvoor in aanmerking komen. Her en der liggen bewijzen, die tezamen wijzen naar de schuldige. Wie heeft de bibliothecaresse vermoord en waarom?

Kinderen en jongeren van 10 tot 15 jaar worden extra uitgedaagd om de moord op te lossen. Van 1 tot en met 27 april mogen ze doorgeven wie de moord gepleegd heeft. Wie de juiste moordenaar aanwijst en het origineelste motief verzint, wint de GoPro camera. Inzendingen van maximaal een half a4tje mogen naar s.degraaf@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk