Mooie prestaties jiujitsuka’s DeMix op EK in Kroatië

Ook op de slotdag van de EK jiujitsu in Zagreb (Kroatië) zijn de Nieuwegeinse sporters van DeMix in de prijzen gevallen. Zo wist Romée Roussey het goud te veroveren. Géneviève Bogers eindigde op de derde plek.

Romée, die dit jaar bij de junioren al de wereldtitel wist te winnen én zilver pakte op de EK junioren, toonde gisteren weer aan goed in vorm te zijn. Ze startte de dag met een ‘bye’ en versloeg daarna de Franse Bonnet (13-8). In de halve finale trof ze de Duitse Grudnio en ook zij werd verslagen (11-6). Tot slot moest alleen de Italiaanse Vullo nog verslagen worden om het goud te pakken. Dat lukte, met een full-ippon, en daarmee mag Romée Roussey zich nu Europees Kampioen bij de senioren noemen.

In dezelfde gewichtsklasse, -57 kilogram, kwam ook Géneviève Bogers in actie. Ook zij was vrijgeloot voor de eerste ronde, maar trof daarna de sterke Zweedse Mattsson. Ze verloor en mocht zich via de herkansingen terugvechten. Dit deed ze, want Bogers won van de Griekse Kazalaki en de Duitse Buescher. Daarmee mocht Géneviève zich opmaken voor de strijd om het brons tegen een andere Duitse jiujitsuka, Grudnio. Met een full-ippon sleepte ze de winst binnen.

Best Fighting Jiujitsu Nation
Met o.a. de medailles van de Nieuwegeinse en overige Nederlandse jiujitsuka’s heeft Nederland in totaal zes medailles gewonnen: driemaal goud, twee keer zilver en een bronzen medaille. Hiermee is Nederland het beste fighting jiujitsu land van het toernooi geworden.

Op de foto: trainer Barry van Bommel met Romée Roussey en Géneviève Bogers

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk