Modern knooppunt voor tram en bus in City Nieuwegein stap dichterbij

Wethouder Hans Adriani en gedeputeerde Dennis Straat zetten maandag 11 februari 2019 hun handtekening onder de bestuursovereenkomst voor het Stationsgebied in City Nieuwegein. Hiermee legden gemeente Nieuwegein en provincie Utrecht officieel hun samenwerking vast voor de aanleg van een nieuw, modern openbaar vervoer knooppunt in City Nieuwegein.

Kansen voor woningzoekenden
“Onze handtekeningen onder de overeenkomst markeren de verdere ontwikkeling van City Nieuwegein tot een levendige, aantrekkelijke en duurzame binnenstad”, zegt wethouder Hans Adriani. “Een ontwikkeling die onder meer kansen biedt voor woningzoekenden. De woningnood in Nieuwegein is hoog. In City willen we zo’n 1.600 nieuwe woningen realiseren, op een ideale locatie; dicht bij de winkels, modern openbaar vervoer en voorzieningen.”

Comfortabel reizen
Gedeputeerde Dennis Straat noemt het een heuglijke dag voor reizigers in Nieuwegein en de regio. “Gemeente en provincie gaan samen City Nieuwegein tot een hoogwaardig, geïntegreerd, duurzaam knooppunt voor bus en tram maken, met ook nog eens extra voorzieningen voor fietsers en voetgangers. Dat knooppunt zal bovendien een extra impuls geven aan het OV in de hele grootstedelijke regio. Met de lagevloertrams die vanaf eind 2020 ook op City Nieuwegein stoppen, reis je straks snel en comfortabel van en naar het Utrecht Science Park.”

Op de foto: (vlnr) Gedeputeerde Dennis Straat en wethouder Hans Adriani

3 thoughts on “Modern knooppunt voor tram en bus in City Nieuwegein stap dichterbij

 1. John

  Er zijn nu al zoveel problemen ,dus een paar meer kan er ook nog wel bij.
  ‘S morgens wachten op de tram die niet komt,als er sneeuw wordt voorspeld wordt er al problemen verwacht.
  En dan maar hopen dat er geen problemen met de wissels zijn.
  Dit wordt weer een prestige project van een zeer onverstandig mens , iemand die zelf niet met de tram naar het werk hoeft te gaan

  1. hessel

   Er komen 2 tramlijnen en een paar buslijnen op city, m.i. veel te weinig om van een modern knooppunt te spreken. Nieuwegein houdt van grootspraak dat zijn wij inmiddels gewend.

 2. Rob Hageman

  Ik zie niet zoveel verschil met de huidige situatie in omvang. Om echt hoog van de toren te kunnen blazen moet je wel torens hebben. Op de plaats van de oude Kom komt een wooncomplex. Aan de voet een busstation, naast het tramstation. De architect strooit in de impressies uit 2018 lustig met bomen en perkjes. Bomen die zelfs op daken groeien, wat altijd tegenvalt als alle geld is uitgegeven aan een steeds duurder uitvallend bouwproject waar onderhoud in het contract zit. Waar Nieuwegein voor moet waken is dat het weer 30 jaar vooruit moet met een stijl zonder charme en kleur, waarbij de regen 30 jaar lang over de banken van de halte loopt zonder dat iemand ook maar één inspanning levert om dat voor het comfort van reizigers te verhelpen. Dus kom eens door met bewijsvoering voor levendigheid, en comfort en aantrekkelijkheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren