Mixed Hockey Club Nieuwegein genomineerd voor ‘Rookvrije Generatie’

De Mixed Hockey Club Nieuwegein (MHCN) is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award in de categorie sportvereniging. Een zeer terechte nominatie. Mixed Hockey Club Nieuwegein is de eerste, en tot nu toe enige sportvereniging in Nieuwegein, die sinds de ingang van het seizoen 2018-2019 volledig rookvrij is. Een grote stap om de jongeren in Nieuwegein gezond en rookvrij te laten opgroeien. De gemeente Nieuwegein ondersteunt de campagne ‘de rookvrije generatie’ actief. Het college van burgemeester en wethouders gaat onder andere met scholen en sportverenigingen in gesprek om hen te stimuleren ook rookvrij te worden.

Afgelopen zomer is er in de Algemene Ledenvergadering van de MHCN bijna unaniem gestemd voor een volledig rookvrij sportterrein. Een initiatief van het bestuur, mede naar aanleiding van vragen en initiatieven van jeugdleden en ouders. Hierbij zijn ze uiteraard niet over één nacht ijs gegaan. Er is intensief met leden en ook veel jeugdleden gesproken, waarbij degene die op het moment roken zeker niet vergeten zijn. Deze kleine groep gaf aan dat dit voor de lange termijn, de jeugd en de gezondheid het beste besluit is. De enquête onder alle leden bevestigde dit standpunt.

Na het besluit is er op het terrein is op verschillende manieren het rookvrije beleid kenbaar gemaakt. Door middel van de bordjes, vlaggen en hesje, samen met jonge trainers/coaches die het goede voorbeeld hebben gegeven. Leden of gasten die niet op de hoogte zijn worden vriendelijk gewezen op het rookvrije beleid en zonder discussie gaat dan de sigaret uit.

Voor een kleine groep was het even wenen en er zijn wat ‘ongehoorzame’ momenten geweest, maar na verloop van tijd zijn die er niet of nauwelijks meer. Sta jij ook helemaal achter het rookvrije beleid? Laat dit dan weten door te stemmen op MHCN via de website van de Rookvrije Generatie. Op 4 april is de uitreiking met Tanja Jess in het Planetarium in ARTIS, dat in 2019 als eerste dierentuin van Nederland volledig rookvrij wordt. En natuurlijk hopen we dat snel meer sportverenigingen en andere locaties volgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren