Nieuwe voetgangersbrug Doorslag-Oudegein

In januari 2009 werd de voetgangersbrug die de wijk Doorslag met het Natuurkwartier verbond afgesloten voor gebruik vanwege de slechte staat. Het wijkplatform Doorslag kijkt sindsdien vol verwachting uit naar een nieuwe brug en kan niet wachten tot die eindelijk geplaatst wordt. Op gezette tijden werd het platform door de wijkwethouder Lubbinge op de hoogte gehouden van de stand van zaken: over het locatieonderzoek, de aanbesteding en de plaatsing.

Het locatieonderzoek zou in 2009 plaatsvinden, de aanbesteding in 2010 en in het eerste kwartaal van 2011 werd door de wijkwethouder nog gemeld dat er rond het midden van 2011 een nieuwe brug zou liggen.
Per brief dd. 8 arpil 2011 vroeg de VVD-fractie aan het college van B en W wanneer de nieuwe brug er zal zijn. Het college antwoordde op 4 mei dat ze die vraag niet konden beantwoorden omdat de informatie over de locatiebepaling en de planning nog niet beschikbaar was. Een antwoord zou volgen na de collegevergadering van 7 juni 2011.
De fractie Bakhtali wilde helderheid over dit opmerkelijk verschil in de informatievoorziening naar het wijkplatform enerzijds en naar de Raad anderzijds en stelde dat aan de orde tijdens de Raad van woensdag 25 mei. Fractievoorzitter Bakhtali informeerde ook naar de voorbereidingen en het locatieonderzoek. Op deze vragen moest wethouder Reusch helaas de antwoorden schuldig blijven maar hij kon wel mededelen dat de brug in september 2011 geplaatst zal zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: