Minister Hanke Bruins Slot onder de indruk van nieuwbouwplannen Merwestein

Zaterdag 4 november jl. bracht minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot samen met CDA-kandidaat voor de Tweede Kamer Marieke van der Spek, CDA-gemeenteraadslid Gerben Horst en leden van het Nieuwegeinse CDA een bezoek aan Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein. Dit bezoek stond in het teken van de voorgenomen nieuwbouwplannen van Merwestein.

Hanke Bruins Slot

De komende jaren zal Merwestein ingrijpend verbouwd gaan worden. Minister Bruins Slot was benieuwd wat deze verbouwing gaat betekenen voor het sportcomplex en welke uitdagingen er zijn. Daarom ging zij samen met Tweede Kamerkandidaat voor het CDA Marieke van der Spek en het CDA Nieuwegein langs bij het zwembad om van de directie te horen wat er op de planning staat.

Minister Bruins Slot en kandidaat Van der Spek kregen na een hartelijke ontvangst een uitgebreid verhaal te horen over de ambities van Merwestein. Zo wil het sportcomplex flink uitbreiden en verduurzamen. De minister (als voormalig militair altijd geïnteresseerd in sport en beweging) en Van der Spek – zelf een fanatiek sporter- waren onder de indruk van de plannen voor Merwestein en hebben veel nuttige informatie opgedaan die zij in Den Haag kunnen gebruiken.

Minister Bruins Slot: “Sport en bewegen zijn voor het CDA belangrijke onderwerpen. Ik ben onder de indruk van de nieuwbouwplannen van sportcomplex Merwestein en vind het mooi om te zien dat er zo nadrukkelijk wordt geïnvesteerd in sportfaciliteiten.”

CDA-kandidaat Van der Spek: “Als regelmatig bezoeker van Merwestein kijk ik erg uit naar het nieuwe Merwestein! Ik hoop dat het nieuwe Merwestein nog meer mensen uit Nieuwegein en ver daarbuiten weet te bereiken. Merwestein is niet alleen belangrijk als sportcentrum, maar ook voor de sociale functie die het vervult. Mocht ik verkozen worden in de Tweede Kamer wil ik me dan ook hard gaan maken voor sport en sociale cohesie!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk