Mini-container voor GFT deze zomer elke week geleegd

Uw mini-container voor het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) wordt vanaf 14 juni tot en met 1 september wekelijks geleegd. U kunt uw groene container op de juiste inzameldag vóór 07.30 uur aan de weg plaatsen. De rest van het jaar leegt RMN de GFT-container elke twee weken.

Wanneer kan ik de GFT-container aan de weg zetten?
Om er zeker van te zijn dat u de meest actuele ophaaldata bij de hand heeft, kunt het digitale inzamelschema van de RMN app gebruiken. Download de RMN app gratis in uw App-store (voor iOS en Android). Wanneer u het ontvangen van notificaties instelt dan ontvangt u een melding wanneer de container aan de weg moet staan.

Waarom wekelijks inzamelen?
Maar liefst 80 procent van het GFT wordt verwerkt tot compost en groen gas. De verwerking tot compost en groen gas zorgt voor minder luchtvervuiling en het bespaart kostbare grondstoffen. Als u uw afval goed scheidt, houdt u maar een kleine hoeveelheid restafval over. Doordat RMN de GFT-container vaker leegt, raakt deze niet overvol en voorkomen we stankoverlast.

Wat mag er in de container voor GFT?
Twijfelt u wat er wel en niet in de container mag? Kijk in de RMN app met handige afvalwegwijzer.

Recyclingcoach aanwezig in de wijk
U kunt ook een beroep doen op de RMN recyclingcoach. Deze legt u graag uit hoe u uw GFT het beste kunt scheiden. De recyclingcoach is regelmatig in onze gemeente aanwezig, maar het is ook mogelijk om een afspraak maken. Wilt u een afspraak met onze recyclingcoach? Neem dan contact op met de RMN via info@rmn.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk