Minder woningen en meer parkeerplekken

Het Nieuwegeinse centrum zal meer parkeerplaatsen en minder woningen krijgen dan aanvankelijk was gepland. De precieze plannen van Nieuwegein en de projectontwikkelaar Corio werden deze donderdag gepresenteerd. De gemeente en Corio hebben jarenlang over de plannen onderhandeld. Nieuwegein heeft enkele concessie moeten doen.

Volgens de definitieve plannen komen er 300 woningen in het winkelgebied en 500 daarbuiten. Het winkelaanbod wordt twee keer zo groot als nu. Daarbij wordt een groot warenhuis een trekpleister. Verder komen er een nieuwe bioscoop, bibliotheek, disco en gemeentehuis. Het bestaande theater wordt vernieuwd en vergroot.

Parkeren in de Nieuwegeinse binnenstad is nu nog gratis, maar kost straks 1,30 euro in de parkeergarage. Het aantal parkeerplaatsen in de binnenstad (inclusief de plekken in de garage) wordt uitgebreid naar 4200. De gemeente heeft voor de plannen nog een tekort van 48 miljoen euro. In totaal betaalt Nieuwegein zo’n 300 miljoen euro mee aan de plannen. In totaal kosten de plannen 900 miljoen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren