Mexicaanse bonenschotel met aardappel en tomaat

Voor twee personen, ruim portie nodig :
250 gram snijbonen (zelf snijden in niet te kleine ruitjes)
150 gram kidney bonen
100 gram rode linzen
250 ml passata
2 grote paprika’s gesneden
2 grote uien in stukjes
1 Spaanse peper in stukjes
1 eetlepel paprikapoeder
250 gram geschilde krieltjes (zak)
Zeezout
Verse peper gemalen
Olie
100 gram mini tomaatjes

De rode linzen koken 15 minuten koken in weinig water.
De ui, knoflook en spaanse peper met de paprikapoeder in wat olie smoren en daarbij de passata doen, met ongeveer 2 glazen water.
Daarin de snijbonen ,krieltjes en gesneden paprika.
10 minuten stoven.
Na 5 minuten de gehalveerde mini tomaatjes erbij.
Op het laatst de kidney bonen en linzenpuree toevoegen en alles goed mengen.
Op smaak maken met wat grof gemalen zeezout en zwarte peper.
Heerlijk met krokant gebakken procureur!

Eet smakelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk