Mensen met afstand tot arbeidsmarkt hebben recht op een baan

“Het realiseren van duurzame werkgelegenheid is een maatschappelijke opdracht voor alle overheidsorganisaties. Niet alleen de regionale brandweerorganisatie Veiligheidsregio Utrecht (VRU) maar ook andere regionale en gemeenschappelijke regelingen en door de gemeente gesubsidieerde organisaties zullen worden aangespoord om aan het quotum voor de garantiebanen te voldoen,” aldus raadslid Mladen Acinger van GroenLinks in Nieuwegein.

De Gemeenteraad van Nieuwegein heeft in de raadsvergadering van 24 januari jl. met een brede meerderheid het amendement van GroenLinks: “Garantiebanen VRU” aangenomen. Het amendement leidt tot een opdracht aan de VRU om zich maximaal in te spannen om mensen met afstand tot arbeidsmarkt een goede arbeidsplaats te bieden.

GroenLinks heeft het amendement samen met PvdA, VSP, SP en Groep Verdam ingediend en kreeg de steun van bijna de hele raad. De partijen vragen het college om de motie over te brengen naar het VRU en om zich te houden aan de afspraak om 15 garantiebanen te creëren voor 2020 zoals wettelijk is afgesproken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren