Meidenvoetbal en Fairtrade samen op het veld

Voor de 11e keer werd op Hemelvaartsdag het dames en meiden voetbaltoernooi bij VSV gehouden. Dit ter nagedachtenis van Thea van der Kaaij die zich jarenlang met hart en ziel heeft ingezet voor de jeugd en in het bijzonder voor meidenvoetbal.

Stichting Fairtrade Nieuwegein leverde een bijdrage aan de feestelijke stemming met voor elk deel-nemend team door JUMBO gesponsorde fairtrade bananen en door Cerro Azul gesponsorde heerlijke Divine fairtrade chocolade. Op die manier wilde de Stichting Fairtrade Nieuwegein ook een grote groep meiden bereiken. Fairtradeproducten kopen betekent immers dat je op een makkelijke manier kleine boeren, ook meiden, en hun families ergens op de wereld kan helpen aan een eerlijk loon voor hun producten en een beter milieu.

Deze actie was ook bedoeld als waardering voor VSV die zelf al veel langer fairtrade koffie, thee en suiker gebruikt in de kantine. Voorzitter Annelies Heeres van Stichting Fairtrade Nieuwegein: “Sportverenigingen hebben bij uitstek met jongeren te maken, jongeren hebben de toekomst en VSV heeft ook oog voor het belang van fairtrade daarbij. We hopen dat dit een aansporing is voor andere clubs in Nieuwegein om ook fairtrade club te worden.“

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk