Meer alleenstaanden in Utrecht: winnen datingsites de strijd?

Al sinds 2017 stijgt het aantal eenpersoonshuishoudens in de provincie utrecht. Waar in het jaar 2000 nog zo’n 67 duizend eenpersoonshuishoudens waren, zijn er bijna 20 jaar later 93 duizend eenpersoonshuishoudens. Wel is er een toename in het aantal gehuwde paren. Was dat 20 jaar geleden nog zo’n 34 duizend stellen, is dat nu ruim 44 duizend.

Alleenstaanden vinden liefde op een nieuwe manier
20 jaar geleden vond men de liefde op de ouderwetse manier: tijdens een karaokeparty of aan de bar in het café. Nu worden Jobzz en Café het Kruikje in Nieuwegein niet meer gebruikt om de liefde te vinden, maar gewoon voor een gezellige avond uit. De echte liefde vinden steeds meer mensen op datingsites.

De voornaamste reden voor het gebruik van datingsites is de laagdrempeligheid. Online dating werd vroeger misschien gezien als iets voor mensenschuwe eenlingen, maar dat stigma is allang verdwenen. Steeds meer mensen gebruiken een dating site. Dat komt mede doordat er voor iedere doelgroep wel een site te vinden is: de ene site is gericht op senioren, terwijl de andere zich richt op studenten of hoger opgeleiden.

Datingsites vergelijken om een liefde te vinden in Nieuwegein
Een liefde vinden in Nieuwegein is tegenwoordig eenvoudig. Op de verschillende datingsites is het mogelijk aan te geven binnen hoeveel kilometer de match moet wonen. Zo kunnen alleenstaanden dus een match vinden uit hun eigen buurt. Daarnaast zijn er nog talloze andere functies op datingsites.

Tegenwoordig zijn er zoveel datingsites dat de single door de bomen het bos niet meer ziet. Datingsites vergelijken is dan een optie. Vergelijkdatingsites.nl raadt singles aan vooral te kijken naar de functies van de website. Op steeds meer websites kunnen zoekenden een persoonlijkheidstest invullen. Aan de hand van een enkele vragen wordt er dan een match gezocht.

Veilig daten met een videochat
Hoewel veel websites geen optie bieden voor videochatten, wordt dit toch aangeraden. Het liefst met beeld en geluid. Op die manier weten singles met wie ze echt praten en het is een makkelijke manier om uit te vinden of elkaars uitstraling een vonk doet overslaan. Dankzij Skype en Facetime zijn singles binnen een paar seconden dichterbij hun atch dan ooit.

Het is ook een goede stap om te nemen alvorens een date af te spreken. Praten op afstand is laagdrempelig en veilig. Slaat de vonk via de videochat over? Dan is het tijd voor een echte date.

In Nieuwegein zoeken met de zoekfunctie
Het belangrijkst aan een datingsite vinden veel zoekenden de zoekfunctie. Bezoekers van datingsites geven aan de site te verlaten als de zoekfunctie niet goed werkt. Met de zoekfunctie vinden alleenstaanden heel specifiek een bepaald persoon. Zo kunnen alleenstaanden selecteren op regio, leeftijd en lichamelijke kenmerken.

Wie op zoek is naar een single in Nieuwegein, kan op de meeste sites dit aangeven. De zoekmachine matcht de bezoeker dan vooral aan alleenstaanden in de regio. Overigens is het goed zichzelf eens af te vragen of regio wel zo belangrijk is, of dat er toch beter naar een bepaalde persoonlijkheid verder weg gezocht kan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk