Meegraven naar sporen van Batavieren

Zin om een dagje mee te graven met archeologen in Blokhoeve op zoek naar sporen van Batavieren? Belangstellenden kunnen zich opgeven voor een publieksopgraving, die tussen 17 en 28 augustus plaatsvindt in Blokhoeve. Daarnaast worden er in deze periode nog meer activiteiten georganiseerd rondom het thema archeologie. Hiermee wil de gemeente haar inwoners de mogelijkheid bieden te proeven aan het verre verleden van Nieuwegein. Hazenberg Archeologie organiseert in opdracht van de gemeente alle publieksactiviteiten.

17-28 augustus: Publieksopgraving. Je kunt je aanmelden door een email te sturen voor 10 augustus naar blokhoeve@hazenbergarcheologie.nl met de data en tijdstippen waarop je kan. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht . Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

17-29 augustus: tentoonstelling archeologische vondsten in Blokhoeve en Nieuwegein. Deze tentoonstelling kan dagelijks worden bezocht van 10.00 tot 16.00 uur in the Green Village, Blokhoeve 7 in Nieuwegein.

29 augustus: feestelijke afsluiting van de publieksopgraving. Op deze dag kunnen bezoekers, jong en oud, deelnemen aan een rondleiding of meedoen aan de verschillende “archeologische” activiteiten, zoals een workshop handmatig weven en sieraden maken. Er is ook een edelsmid aanwezig.

De publieksopgraving vormt de laatste fase van het archeologisch onderzoek in Blokhoeve. Dit onderzoek wordt uitgevoerd omdat er in dit centrale deel van de wijk diverse ontwikkelingen zijn voorzien, zoals de realisering van een parkeerterrein, een buurtpark en het afgraven van een singelpartij tussen de plandelen Het Eiland en Het Blok. De gemeente kan pas starten met de uitvoering van deze ontwikkelingen als het archeologisch onderzoek is afgerond en goedgekeurd. ADC ArcheoProjecten voert het onderzoek uit. Na 29 augustus wordt rapport opgemaakt van alle vondsten. Daarna is de insteek om de sporen uit het verleden indien mogelijk terug te laten komen in het heden. De vormgeving hiervan is nog afhankelijk van de onderzoeksresultaten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk