Medewerkers RWS trekken bij Ordina in

Vier- tot vijfhonderd medewerkers van Rijkswaterstaat die niet meer terechtkunnen in het door ‘trillingen’ geteisterde gebouw ‘Westraven’, trekken tijdelijk in bij Ordina in Nieuwegein. Het kantoorgebouw ‘Westraven’ van RWS werd eind vorig maand ontruimd wegens trillingen die naar het zich laat aanzien worden veroorzaak door knappen van wapening in het ‘voorgespannen’ beton. Het hoofdkantoor van Ordina is gelegen aan de Ringwade in Nieuwegein, op een steenworp afstand van kantorengebouw ‘Westraven.’

Dat er in Nieuwegein nog plek is, is begrijpelijk: de door strategische missers en conjuncturele tegenslag geplaagde IT-dienstverlener heeft de personele omvang sinds 2007 teruggeschroefd van 5700 naar omstreeks 3000 fte nu.Om Rijkswaterstaat behalve als IT-dienstverlener nu ook als huurbaas van dienst te kunnen zijn, schikt het Ordina-personeel zodanig in dat één van de drie torens helemaal vrijkomt voor Rijkswaterstaat. Dat moet komende woensdag al rond zijn.

“Ons initiatief naar Rijkswaterstaat en de Rijksgebouwendienst is goed en belangrijk voor Ordina. Enerzijds omdat het gewoonweg extra inkomen oplevert. Veel belangrijker nog, wij laten aan de Rijksoverheid zien dat Ordina een klantgerichte en flexibele organisatie is. (..) Beter een goede buur dan een verre vriend, per slot van rekening. Ter illustratie: Ordina was één van de eerste partijen die de overheidsinstantie proactief benaderde en een concrete, haalbare oplossing bood. Ik ben daar hartstikke trots op”, legt CEO Stépan Breedveld uit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk