Medeoprichter van het CDA in Nieuwegein overleden

Coert van Ee, een van de laatste burgemeesters van Zederik voor die gemeente opging in de gemeente Vijfheerenlanden, is zaterdagmiddag 12 december jl. overleden. Hij is 66 jaar oud geworden. Zijn dood maakt het een en ander los. “Een triest bericht’, noemde burgemeester Fröhlich van Vijfheerenlanden het.

Van Ee werd geboren in Jutphaas (nu Nieuwegein) en was lange tijd actief in het bedrijfsleven. In oktober 2019 stopte van Ee nog als voorzitter van JSV vanwege gezondheidsproblemen. Politiek zette hij zich in voor het CDA. Zo was Van Ee in 1979 mede-oprichter van het CDA in Nieuwegein, waar hij een paar jaar later in de gemeenteraad kwam. Sinds 2007 zat van Ee in de Provinciale Staten. In 2011 werd hij burgemeester van de, toen nog zelfstandige, gemeente Zederik.

Vier jaar na zijn aantreden als burgemeester raakte hij zwaargewond bij een auto-ongeluk. Toen hij terugreed na een vergadering over de fusie tussen Vianen, Leerdam en Zederik reed hij op een bus. Bij het ongeluk verloor hij zijn linkeroog. Hij keerde nog kort terug als burgemeester maar stopte in 2016. Drie jaar later fuseerde de gemeente.

Sjors Fröhlich, die als burgemeester van fusiegemeente Vijfheerenlanden het stokje meer of minder overnam van Van Ee, reageerde op twitter op het nieuws. “Vijfheerenlanden is Coert veel dank verschuldigd voor zijn aandeel in de totstandkoming van onze nieuwe gemeente.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!