Mauritsschool en Spieren voor Spieren

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen.

Dean Dussenbroek, oud-leerling van de huidige groep 4 en ambassadeur van Spieren voor Spieren, heeft de Mauritsschool in Nieuwegein in contact gebracht met de stichting Spieren voor Spieren. In eerste instantie was het de bedoeling dat de kick-off voor de Spierathlon op 5 maart bij de Mauritsschool aan de Kastanjestraat gepland zou worden. Daarbij zouden bekende Nederlandse sporters aanwezig zijn, zoals Pieter van den Hoogenband (zwemmen), Ronald de Boer (voetbal), Manon Vlier (volleybal) en Henk Grol (judo). Omdat er echter in dat geval te weinig media-aandacht verwacht werd door de organisatie, is door hen besloten om uit te wijken naar het Westerpark in Amsterdam.

Alle kinderen van groep 4 en enkele ouders hebben donderdagmiddag deelgenomen aan de kick-off van de spierathlon. Ze vertrokken om 12.00 uur bij school met de bus, richting Amsterdam.

Tijdens de kick-off voor de spierathlon hebben alle kinderen (en ouders) 1,3 km gelopen, hardgelopen of gefietst. Zo is geprobeerd aandacht te vragen voor de spierathlon in juni. De bekende Nederlanders gingen met de kinderen op de foto en sommigen kregen handtekeningen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren