Margrietschool krijgt buitenlands bezoek

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 januari komen 56 kinderen uit verschillende Europese landen op bezoek in Nieuwegein. De kinderen verblijven in gastgezinnen en maken het dagelijks leven thuis en op school mee. Ontmoeting met de cultuur, tradities en gewoonten van leeftijdsgenoten in een ander Europees land staat centraal. De Prinses Margrietschool doet al vele jaren mee met internationaliseringprojecten.

Dit schooljaar werken beide locaties van de Margietschool uit Nieuwegein samen met scholen uit België, Portugal, Cyprus, Noorwegen en IJsland.
In het project met de naam “Europe’s got talent, yes we can!”, staan de talenten van kinderen centraal. In de afgelopen weken hebben kinderen hun creativiteit laten zien in het ontwerpen van een logo. De komende maanden staan de talenten ‘dans en muziek’ centraal. Door uitdagende opdrachten en leuke verrassingen leren de kinderen meer van verschillende landen in Europa. Een rondreizende pop maakt dit aantrekkelijk voor de kinderen in de lagere groepen. De kinderen in de bovenbouw maken werkstukken en wisselen informatie uit via internet, waarbij er veel in het Engels gecommuniceerd wordt.

Ieder jaar worden enkele vergaderingen georganiseerd op 1 van de deelnemende scholen. Het bijzondere van dit project is, dat ook enkele leerlingen meegaan. In januari wordt de bijeenkomst op de Margrietschool gehouden. Terwijl de leerkrachten vergaderen over het project, gaan de leerlingen naar school.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk