Man in Galecop opgepakt vanwege frauduleus handelen op Marktplaats

In het begin van de avond is op de Willem Elschothove in de wijk Galecop een man opgepakt vanwege frauduleus handelen op Marktplaats. Getuigen zagen rond 18.20 uur drie politie auto’s hard de straat in rijden waarna een persoon uit één van de woningen werd afgevoerd in een van de politie auto’s.

Volgens omstanders zou het gaan om een persoon die vaker mensen oplicht via Martkplaats. Een van de omstanders geeft aan dat de man vaker laptops aanbied via het online verkoopplatform maar nooit levert. De politie laat in een eerste reactie aan onze redactie weten: ‘Navraag gedaan over de casus bij de Willem Elsschothove te Nieuwegein. Ik begrijp dat in het kader van een lopend onderzoek we in deze fase geen aanvullende informatie kunnen geven.’ De man is meegenomen voor verhoor naar het politiebureau.

Marktplaats laat weten dat zij een speciale afdeling heeft voor dit soort zaken en nauw samenwerkt met de politie. De politie heeft een speciaal Meldpunt voor Internetoplichting. Dit is een website waarop informatie over alle aangiftes wordt verzameld. Dit helpt om verdachten sneller op te sporen en te vervolgen. 

Heeft u meer gezien en heeft u foto’s, stuur deze dan naar onze redactie. Het e-mail adres is: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren