Katern

Weer brand aan de Stormerdijkstraat

Zondagavond kreeg de politie een melding dat er een brand woedde aan de Stormerdijkstraat. Ter plaatse sloegen de vlammen uit de keuken van de woning.

Al snel werd duidelijk dat zich in de woning nog een 82-jarige vrouw uit Nieuwegein bevond. De vrouw zat door de hevige rook -en hitteontwikkeling vast op de eerste verdieping. Door een 34-jarige bewoner uit de Schoolstraat werd direct getracht de 82-jarige vrouw in veiligheid te brengen. Ook een 27-jarige vrouw uit de Schoolstraat probeerde het slachtoffer te helpen.

Een 43-jarige bewoner uit de Stormendijkstraat was inmiddels met een tuinslang begonnen met blussen. De politie kon uiteindelijk met behulp van de te hulp geschoten bewoners de vrouw via een raam en het dak in veiligheid brengen. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft de brand doormiddel van twee blusvoertuigen en een ladderwagen onder controle gekregen. Tijdens het aanrijden van de ladderwagen bleek de straat dermate vol te staan met geparkeerde voertuigen dat de ladderwagen van diverse voertuigen de spiegels afreed om bij de brand te kunnen komen. De vrouw is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Ook de 27- en 34-jarige bewoners werden vanwege ingeademde rook voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Vermoedelijk heeft is er op de eerste verdieping een brandende kaars omgevallen waardoor de brand is ontstaan. De woning is voorlopig niet bewoonbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk