Katern

Maandprijs enthousiast ontvangen

artikel48119-johnballon3 artikel48119-johnballon4 artikel48119-johnballon5 artikel48119-johnballon2

Met de prijsvraag van de maand juni dit jaar op De Digitale Stad Nieuwegein kon een ballonvaart met Bas Ballonvaarten boven Nieuwegein worden gewonnen. Onder de inzenders kwam John van Erve uit Nieuwegein als prijswinnaar uit de bus. Momenteel is er boek te winnen van maar liefst 3,5 kilo zwaar van Nieuwegeiner Anthony Donner.

Zaterdag 23 juli jl. was het de dag waarop John zijn allereerste ballonvaart zou gaan maken. Om 19.00 uur verzamelden de 20 passagiers zich op een open veld in Parkhout. Daar werd de enorme ballon door piloot Martijn de Vries en zijn assistent gereedgemaakt voor vertrek. Na het inblazen van koude lucht, werd deze daarna door vier gasbranders verwarmd. Langzaam maar zeker vulde de ballon zich en richtte deze zich op. Nadat de ballon boven de boomtoppen was uitgestegen, ontvouwde zich een prachtig panorama over Nieuwegein en wijde omtrek. De ballon werd op een hoogte van soms wel 800 meter door de wind richting Vianen gedreven.

John van Erve: ‘Het uitzicht over het oude dorp van Vreeswijk, de Lek met de Lekboulevard en de brug over de Lek waren adembenemend. De ballon koerste op Leerdam aan, om uiteindelijk na een uur varen in een weiland in het dorp Herwijnen te landen. Daar ontvingen alle passagiers een certificaat en een glas champagne om hun luchtdoop te vieren.’

‘Complimenten voor de professionele manier waarop de medewerkers van Bas Ballonvaarten dit alles mogelijk hebben gemaakt. Zowel de begeleiding vanuit het kantoor, als op de plaats van vertrek en gedurende de vaart waren uiterst informatief en passagiersgericht’ aldus John tegenover onze redactie die ook gelijk enkele foto’s meestuurde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk