Lunchpauzelezing William Mettendaf

Op 1 juli is het Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt herdacht. Op 6 juli komt de Nieuwegeinse schrijver William Mettendaf, wiens voorouders tot slaaf gemaakten waren, naar buurtplein De Componist om hier tijdens een lunchpauzelezing bij stil te staan.

Mettendaf schreef meerdere boeken waarin het thema slavernij een belangrijk thema is, waaronder ‘De hype en de mythe rond de zwarte man.’ De lezing is gratis bij te wonen en start op 12.00 uur.

Over William Mettendaf
William R. Mettendaf is een in Nederland woonachtige Surinaamse kunstmaker. Hij is onder andere theatermaker, toneelschrijver en een ervaren choreograaf. Ook heeft hij diverse (klassieke, Afrikaanse, interculturele) danscursussen gedaan. In zijn theaterstukken en boeken legt William vaak de nadruk op het overwinnen van moeilijkheden. Een bekend boek is “De hype en de mythe rond de zwarte man.” William is opgeleid tot systemisch coach en is als financieel medewerker werkzaam bij Rijkswaterstaat.

William Mettendaf was geïnspireerd door vorige lezingen die door de Stichting Stichting voor Surinaamse Genealogie zijn verzorgd over de Hindoestanen en Javanen. Als schrijver was er iets in hem geraakt dat tot uiting kwam in de wens om een lezing te verzorgen over de invloed van ons slavernijverleden in het NU.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk