Portret van de week: ‘Wie geeft daar dansles in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week William Mettendaf.

Arend Bloemink: ‘Woensdagavond. Het is stil in DE KOM wanneer ik daar binnenloop. Geen wonder, het is nog vroeg op de avond. Aan de desk staat het Portret van deze Week te praten met de beheerder van dienst. Voor mij twee bekende gezichten. William, het Portret, neemt de sleutel van dansstudio 2 in ontvangst en we begeven ons met de lift naar de vierde verdieping. Ik vraag. William praat. William vraagt. Ik praat. En fotografeer.’

‘Wanneer dan de dames, die Williams danslessen volgen, binnenkomen, blijf ik nog even om ook daarvan wat foto’s te maken. Ook deze ontmoeting levert een veelheid aan foto’s op. Ook nu laat ik het Portret van de Week zelf de vijf foto’s, waarvan hij vindt dat ze voor publicatie in deze rubriek in aanmerking komen, uitkiezen. Uit respect voor de privacy van de dames die zijn danslessen volgen, kiest William foto’s waarop waarop alleen híj te zien is. En dat is prima!’

Maak middels de antwoorden hieronder, die William Mettendaf op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader kennis met hem, zijn werk, zijn hobby’s en zijn brede interesse.

 Wie ben je?
William Mettendaf, geboren in Suriname en sinds 1979 woonachtig in Nederland. Vanuit mijn culturele en sociale en familie achtergrond is mijn moto ‘als je goed werk levert kom je vanzelf waar je moet zijn.’ In het leven vind ik, mezelf, mijn kinderen, mijn partner (momenteel ben ik singel), familie, vrienden en het leven zelf, het belangrijkste.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik voor Rijkswaterstaat als financiële informatieana-list. Daarnaast geef ik op de woensdag dansles in het kunstencentrum de Kom. In mijn schaarse vrijetijd speel ik in twee bandjes te weten The New City Jazz Travelers en Vierus. Naast muziek zijn mijn andere passies, schrijven en theater maken. Ik ben de artistiek leider van de theatergroep SoSo FoeToe, ik hoop bin-nen niet al te lange tijd weer een productie te maken. Binnenkort verschijnt mijn tweede boek met de titel ‘Onderweg met mijn vader’. Al met al ben ik live coach en kunstmaker en doe nog wat bestuurlijke taken. Fitness en hardlopen zijn mijn persoonlijk passie. Mijn verst gelopen afstand is de marathon van Utrecht en Rotterdam. Ik hoop na wat blessure leed volgend jaar de halve marathon van Rotterdam te lopen.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik woon sinds 1984 in Nieuwegein eerst in een studenten wooneenheid en alweer heel wat jaar in de Doorslag. Tijdens het hardlopen heb ik heel wat leuke plekken ontdekt.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik vind het prettig wonen in onze stad. Een goede uitval basis naar andere ste-den en tegelijkertijd ook rustig met hier en daar een dorpse uitstraling. Met de vele winkels hoef ik bijna nooit naar een andere stad om inkopen te doen. Als het om cultuur gaat is er veel te doen in de gemeente, op diverse plekken worden er jamsessies georganiseerd.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Wat er beter kan is een lastige vraag. Wat ik vond dat beter kon is het terug dringen van leegstand in de kantoorpanden. En zie inmiddels zijn veel van de panden tot appartementen omgebouwd. De terugkeer van het Nieuwegeins jazz-festival zou kunnen bijdragen aan de sfeer in de stad. Ik ben een groot voor-stander van meer kunstuitoefening in onze gemeente. Een voorbeeld is de Stormy Monday sessies op iedere tweede maandag van de maand in het theater-café van de Kom, waar muzikanten samen met een sessieleider werken aan hun muzikale talenten.

Ik werk om te leven en ik leef voor mijn passie. “Luctor et Emergo” Ik worstel en kom boven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren