Lunchpauzelezing over restauratieproces rouwborden van de familie Malapert

Op donderdag 11 oktober is er in samenwerking met de Historische Kring Nieuwegein van 12.15 – 13.00 uur een lunchpauzelezing in de bibliotheek over het restauratieproces van de rouwborden van de familie Malapert. Deze lezing wordt gegegeven door Marlies Adriaansen, collectiebeheerder van museum Warsenhoeck. Tijdens de lezing wordt ingegaan op de verschillen in symboliek van de rouwborden en waarom het ene bord rijker versierd is dan het andere bord. Toegang voor de lezing is gratis. Aanmelden: actie@detweedeverdieping.nu.

De 7 rouwborden van de familie De Malapert hingen ooit in de oude St. Nicolaaskerk op het Kerkveld van Jutphaas, en werken in 2014 door de Rabobank aan de Historische Kring Nieuwegein geschonken. Ze waren in slechte staat, zodat het nodig was om de achterconstructie en het schilderwerk te restaureren. Dit is secuur werk. Per bord is onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het schilderwerk en de ondergrond. Omdat delen van de wapens verdwenen waren, is onderzoek gepleegd naar de oorspronkelijke heraldische symbolen. De kleuren zijn opgefrist en het geheel is van een nieuwe vernislaag voorzien.

U kunt met de opgedane informatie van de lezing tot 28 november de tentoonstelling van de rouwborden op de Hooizolder van museum Warsenhoeck ‘met een verfrissende blik’ bekijken en ook de grafsteen van de familie de Malapert op de begraafplaats.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren