Lunchpauzelezing over de 7 rouwborden van de familie De Malapert

Op dodnerdag 11 oktober zal Marlies Adriaansen, collectiebeheerder van museum Warsenhoeck, een lunchpauzelezing houden over de restauratie van de rouwborden. De lezing vindt plaats van 12.15 uur tot 13.00 uur in de bibliotheek ‘de tweede verdieping’ van het stadhuis in Nieuwegein. Tijdens de lezing wordt ingegaan op de verschillen in symboliek van de rouwborden en waarom het ene bord rijker versierd is als het andere bord.

De 7 rouwborden van de familie De Malapert – 2014 door de Rabobank aan de Historische Kring Nieuwegein geschonken – hingen ooit in de oude St. Nicolaaskerk op het Kerkveld van Jutphaas. Ze waren in slechte staat en nu zijn de achterconstructie en het schilderwerk met veel enthousiasme gerestaureerd.

Restaureren is secuur werk. Per bord is onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het schilderwerk, en de ondergrond. Omdat delen van de wapens verdwenen waren, is onderzoek gepleegd naar de oorspronkelijke heraldische symbolen. De kleuren zijn opgefrist en het geheel is van een nieuwe vernislaag voorzien.

U kunt met de opgedane informatie van de lezing, de tentoonstelling van de rouwborden op de Hooizolder van museum Warsenhoeck ‘met een verfrissende blik’ bekijken en ook de grafsteen van de familie de Malapert op de begraafplaats.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren