Lunchpauzelezing in de bieb over boek zand- en grindwinning

Op donderdag 21 november van 12.15 uur tot 13.00 uur, geeft Ko Blok, voorzitter van Museumwerf Vreeswijk, een lunchpauzelezing in bibliotheek De tweede verdieping. Deze keer gaat de lezing over het boek Zand, grind en de historische binnenvaart, dat hij samen met Jan van ‘t Verlaat schreef.

De auteurs Blok en van ’t Verlaat raakten geïntrigeerd door de zandwinning en zochten jarenlang naar oude foto’s en verhalen, met het rijk geïllustreerde boek als resultaat. Hierin schetsen zij een beeld van de ontwikkeling van de zelflosinstallatie in de binnenvaart en de betekenis van de binnenvaart bij de opbouw van ons land. Met dit unieke boek is een belangrijk deel van de geschiedenis van de Nederlandse binnenlandse zandwinning vastgelegd!

Deze lunchpauzelezing is tot stand gekomen door een samenwerking met de Historische Kring Nieuwegein en de Museumwerf Vreeswijk. De toegang is gratis. Aanmelden via het e-mailadres: actie@detweedeverdieping.nu.

Eind verleden jaar was de boekpresentatie. Aankomende donderdag 21 november zal één van de auteurs meer vertellen over het boek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren