Lions hebben inmiddels 5,4 kg oud geld opgehaald

Via een verzamel zuil bij Albert Heijn Nieuwegein op winkelcentrum Cityplaza zamelen de leden van de Lionsclub Utrecht Kromme Rijn oud en vreemd geld in voor staar operaties in arme derde wereld landen. Elke Nederlander heeft wel oud en vreemd geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel zuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.

Ellen Sikkes van de Lionsclub: ‘Deze week is de zuil voor het eerst geleegd. De opbrengst van de eerste maand is 5.4 kg. Dit is een goede start als wij zien dat landelijk een zuil per jaar 60 kg opbrengt (60 kg is een opbrengst die gemiddeld varieert tussen de 800 en 2000 Euro).’

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. Bij de zuil liggen folders die een toelichting geven over wat er gebeurt met uw oud en vreemd geld.

Elke € 10,- wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15,-. De opbrengst van de actie gaat naar oogklinieken in arme derde wereldlanden. Een eenvoudige staaroperatie kost daar € 30,-. Het beleid is dat de Lions met oogklinieken aldaar afspreken dat ze een rijke blinde voor een staaroperatie € 45,- vragen. Ze houden daar € 15,- van over. Met bijdrage van de Lions van € 15,- heeft de kliniek dan weer € 30,- om een arme blinde gratis te opereren.

lionsoudgeld

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk