Liever je spaargeld gebruiken of geld lenen?

Deze vraag is natuurlijk niet zomaar te beantwoorden en hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Heb je voldoende spaargeld en wil je een auto kopen dan is het natuurlijk voordeliger dit te doen van je spaargeld. Immers, geld lenen kost geld, een slogan die niet voor niets boven elke reclame-uiting of website staat. Maar mocht je niet over voldoende spaargeld beschikken dan is het lenen van geld wellicht een prima alternatief voor jou.

Sparen boven lenen!
Laat duidelijk zijn het doen van een grote aankoop vanuit spaargeld altijd de voorkeur heeft boven lenen. De rente op spaargeld is heel laag, bijna nihil te noemen en de rente op het lenen van geld is velen malen hoger. Daarbij komt dat als je leent je maandelijks een termijn aan rente en aflossing moet betalen, ook als het even niet uitkomt dien je deze termijn te betalen. Bij sparen is dit natuurlijk anders, heb je onvoorziene kosten dan kun je er makkelijker voor kiezen om bijvoorbeeld 1 maand minder of niet te sparen.

Lager rente op sparen maar ook op lenen
Gek genoeg is het lenen van geld nog niet eerder zo goedkoop geweest. We zien op dit moment rentetarieven vanaf 4,1%. Leen je in de vorm van een persoonlijke lening dan staat deze lage rente ook nog eens voor de gehele looptijd vast.

Kortom mocht je niet over voldoende spaargeld beschikken dan is lenen vandaag de dag zo gek nog niet als je kijkt naar de lage rentetarieven. Mocht je meer willen weten over het lenen van geld, de productvormen en de mogelijkheden kijk dan voor alle relevantie informatie bij Frisia of Postkrediet. Hier kun je makkelijk online een lening aanvragen tegen een lage rente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren