Lezingcyclus dementie en ouderenzorg

Het Wijkontmoetingscentrum Nieuwegein van Vitras organiseert op vrijdag 5 september van 14.00 tot 16.00 uur een lezing met als onderwerp ‘Hoe houd je het als mantelzorger emotioneel vol? Tussen liefde en wanhoop’. Spreker is Amy van Doormaal, psycholoog bij Zorgspectrum. De bijeenkomst wordt gehouden aan de Nedereindseweg 1-3 te Nieuwegein. Aanmelding is niet nodig.

De zorg voor een familielid met dementie is anders dan andere zorg. Het is steeds meer eenrichtingsverkeer. Iemand met een chronische ziekte kan meestal goed aangeven waar hij behoefte aan heeft. Bij iemand met dementie is het gedrag vaak onvoorspelbaar. Op begrip voor je eigen behoeften kun je nauwelijks meer rekenen. Dit stelt hoge eisen aan je geduld. Amy van Doormaal zal handvaten aanreiken en ruimte geven om ervaringen met elkaar te delen. Tijdens de lezing is er ruimte om vragen te stellen en eigen situaties naar voren te brengen. Mantelzorgers en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren