Lezing over riviervisserij

Visrijk waren onze rivieren waar de paling van boven kwam en de zalm van beneden. Velen verdienden hun brood in de riviervisserij waarin het scheepstype waalschokker zijn oorsprong vond. Kanalisering en vervuiling halverwege de vorige eeuw, bracht die visserij tot een eind.

Gijs Sepers groeide op in de Heerewaardense gemeenschap van vissers die er met hun waalschokkers op uit gingen. Hij maakte als visserszoon de nadagen nog mee van de riviervisserij. In zijn lezing op zaterdag 19 oktober aanstaande met de titel: “Vissen tussen de bergen en de zee – de riviervisserij”, met oude foto’s, neemt hij u mee naar de wereld van deze vissers, hun technieken en hun schepen, in de periode tussen 1800-1950. De lezing wordt gegeven in de Museumwerf Vreeswijk en begint om 13.45 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De toegang bedraagt € 4,00 p.p. (incl. twee kopjes koffie/thee)

I.v.m. de voorbereidingen graag tijdige plaatsreservering via museumwerf@museumwerf.nl of 030-6018770 (tijdens kantooruren). Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Parkeerplaatsen beperkt beschikbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk