Lezing oud en nieuw water in Nieuwegein

Lezing oud en nieuw water in Nieuwegein

Water: een bron van leven en voorspoed, maar ook van zorg en gevaar. Vroeger en nu, water speelt  een grote rol  in Nieuwegein. Jan Reerink heeft zich verdiept in de cultuurhistorie van de waterschappen en het waterbeheer. Hij is bestuurslid van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, het waterschap voor Midden-Nederland. Op donderdagavond 27 oktober geeft hij van 20.00 uur tot 22.00 uur  in de bibliotheek  een lezing over de Nieuwegeinse waterwegen.

De waterverbindingen in Midden-Nederland waren belangrijk voor Amsterdam en Utrecht in hun verbinding met Keulen en het Duitse achterland. Ook in de toekomst gaat er het nodige veranderen in de waterhuishouding. Denk bijvoorbeeld aan het verbreding bij de Prinses Beatrixsluis. Niets doen leidt tot onveiligheid en tot verzanden. Bij al die ontwikkelingen in het verleden en in de toekomst speelt het waterschap een belangrijke rol. Jan Reerink zal die rol nader toelichten. Hij zal met name ingaan op de ontwikkelingen inzake de Lekdijk en dijk van de Nederrijn.

De lezing wordt gegeven in samenwerking met de Historische Kring Nieuwegein. De toegang is gratis. Aanmelden: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v Waterwegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren