Lezing Jeroen Bosch in de bieb

In 2016 is het 500 jaar geleden dat de schilder Jeroen Bosch is overleden, vandaar dat in veel musea het Jheronimus Bosch jaar wordt gevierd. Op maandagavond 25 april geeft historicus Chris Will een lezing in de bibliotheek over Jeroen Bosch. Chris Will schreef het boek Jeroen Bosch : tussen hemel & hel. Het boek gaat in op de vreemde wezens in de schilderijen van Bosch.

De mens leefde in de Late Middeleeuwen tussen hoop en vrees. Voor de gelovige naakte de hemel, maar als hij bezweek voor de vele verleidingen van de duivel, wachtten de verschrikkingen van de hel.

Jeroen Bosch was in de keuze van zijn onderwerpen weliswaar een kind van zijn tijd, maar hij onderscheidde zich opvallend hierin. Zijn rijke persoonlijke visie en verbeeldingskracht maken zijn werk even tijdloos als de hemel en hel die hij schilderde.

Tijdens de lezing gaat auteur Chris Will aan de hand van vele afbeeldingen o.a. in op de details uit de leef- en denkwereld van Jeroen Bosch. De toegang voor de lezing is gratis. Aanmelden via actie@detweedeverdieping.nu onder vermelding van ‘Jeroen Bosch’ of bij het infopunt in de bibliotheek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk