Lezing Hollandse Waterlinie

Chris Will geeft op donderdag 16 april om 20.00 uur een lezing over de Hollandse Waterlinie in de bibliotheek van Nieuwegein. De lezing is gratis. Aanmelden voor de lezing via: actie@detweedeverdieping.nu, bij de infobalie in de bibliotheek of telefonisch op 030-6045834.

Degenen die Nieuwegein op de fiets of wandelend verkennen, kennen ze natuurlijk: Fort Jutphaas, Fort Vreeswijk, de Plofsluis en de Batterijen aan de Overeindseweg. Deze objecten maken deel uit van de Hollandse Waterlinie.

De Hollandse Waterlinie is een gebied dat vroeger onder water werd gezet om de vijand tegen te houden. De onderdelen van de linie hebben geen militaire functie meer en daarom wordt gezocht naar andere invullingen van deze forten en werken. Chris Will is kunsthistoricus met als specialisatie militaire architectuur. Hij werkte 7 jaar voor het projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat zich bezighoudt met de herontwikkeling van de waterlinieforten. Vanuit zijn vakkennis neemt hij de bezoekers mee in de rijke geschiedenis van de Hollandse Waterlinie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren