Fruity chicken

Gewone kippenpoten net even anders door het meegebakken fruit. En natuurlijk het allerlekkerst met scharrel- of biologische kip. Dat is in ieder geval al een stuk diervriendelijker. Voor 2 personen
2 kippenpoten (Biologische- of scharrelkip, Albert Heijn)
kipkruiden
peper
(vloeibare) margarine
1 ui
1 appel
1 sinaasappel
1 theelepel tijm
witte wijn
(grof zee)zout Leg de kippenpoten op een bord en laat ze in de magnetron ca. 5 minuten voorgaren op vol vermogen.
Tussentijds controleren of de dunne delen niet te hard gaan, anders daar een klein stukje aluminiumfolie strak omheen wikkelen.
Na afloop de bouillon die uit de kip is gelopen bewaren.
Ondertussen de ui pellen en snipperen.
De appel schillen, klokhuis verwijderen en appel snipperen.
De sinaasappel schoonborstelen onder heet water en in plakjes snijden.
De plakjes halveren en enkele achterhouden ter decoratie.
De kip ruim bestrooien met kipkruiden en een beetje peper.
In een braad- of koekenpan een scheut vloeibare of klont gewone margarine verhitten.
De pit naar ¾ terugdraaien en de kip aan beide zijden bruin bakken, daarna uit de pan nemen en zolang op een schoon bord leggen.
In de achtergebleven braadboter de ui en de appel fruiten ook op ¾ warmte.
De achtergehouden kippenbouillon toevoegen.
De sinaasappelstukjes, tijm, zout en peper en een scheutje witte wijn toevoegen en de aanzetsels van de bodem van de pan losroeren.
Even door laten warmen en de kippenpoten terugleggen in de pan.
De pit laag zetten en met een deksel op de pan de kip door en door warm en gaar laten worden.
Af en toe de kip en het fruit een beetje losschuiven in de pan en eventueel nog een scheutje wijn toevoegen.
Op smaak maken met peper en (grof zee)zout.
Serveer de kip met aardappeltjes uit de oven die gebakken zijn met grof zeezout en een theelepeltje rozemarijn en eet er een groente bij zoals snij-, sperzie- of tuinbonen, bloemkool, broccoli, worteltjes etc. Hoofdgerecht met vlees
Bereidingstijd 30 à 35 minuten Tip
Dit recept nog fruitiger maken? Voeg stukjes (verse) ananas en/of gehalveerde, ontpitte (verse) kersen toe. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk