Lezing dementie met als thema: ‘Wat is dementie?’

Het Ontmoetingscentrum Nieuwegein van Vitras/Santé Partners organiseert in samenwerking met MoVactor op vrijdag 3 december aanstaande weer een lezing over dementie met als onderwerp: Wat is dementie? Kenmerken en verloop toegelicht door psycholoog. Deze lezing wordt gehouden van 14.00 tot 15.30 uur in het Ontmoetingscentrum op de Nedereindseweg 1 in Nieuwegein.

Over de lezing
Coördinator Annette Stock: ‘Als we spreken over dementie, wat bedoelen we dan precies? Is ‘dementie’ hetzelfde als ‘de ziekte van Alzheimer’? De spreker zal ingaan op verschillende vormen van dementie en het gedrag dat afhankelijk is van de vorm van dementie, de fase van de dementie en ook het karakter van de persoon. Naasten hebben vaak moeite met het veranderende gedrag, omdat ze hun partner of ouder niet eerder op die manier hebben meegemaakt. Meer weten over kenmerken en oorzaak van dementie kan helpen de ander beter te begrijpen.’

Tijdens de lezing gelden de maatregelen vastgesteld door het RIVM. Dat betekend dat bij de ingang uw QR code wordt gescand en blijf thuis bij klachten. Aanmelden kan via: ocnieuwegein@santepartners.nl of telefonisch: 06-20701094.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk