Lezing: Dementie en geloofsbeleving

Het Ontmoetingscentrum Nieuwegein van Vitras organiseert op vrijdag 8 december van 14:00 uur tot 15:30 uur op de Nedereindseweg 1 te Nieuwegein een lezing met als onderwerp: Dementie en geloofsbeleving. Spreker is Ds. Inge Hoek.

Als er sprake is van dementie kan het geloof en de geloofsbeleving een belangrijke plaats innemen. Naast de verwarring en het verdriet die dementie vaak met zich meebrengen, kan het geloof een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid geven. Het geloof zit diep geworteld waardoor dit veel aanknopingspunten biedt bij mensen met dementie.

Inge Hoek nodigt naast mantelzorgers en hulpverleners ook mensen met dementie uit om samen te onderzoeken wat het geloof vroeger betekende en welke rol het geloof kan spelen als er sprake is van dementie. Te denken valt aan rituelen, oude verhalen, gebeden en liedjes, aan handelingen, kleding, vertrouwde omgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren