Bierbrouwer Vincent Verhaar uit Nieuwegein in ‘Flesvandeweek’

De Nieuwegeinse bierbrouwer Vincent Verhaar, van bierbrouwerij Jovius, staat deze week centraal bij ‘Flesvandeweek.’ Flesvandeweek is het bierpakket voor de Nederlandse bierliefhebber. In het pakket zitten elke maand weer nieuwe bieren van lokale, maar zeer goede Nederlandse brouwerijen. Met mooie foto’s, een verhaal van de brouwer en een uitgebreide geschiedenis van het bier. Wist u bijvoorbeeld dat Jovius eerst Julius heette?

Het nieuwe abonnement Flesvandeweek verstuurd maandelijks een pakket van vijf Nederlandse speciaalbieren. Ze stellen, zoals de naam al zegt, één fles per week centraal. Hierbij vertellen ze in een blogpost met foto’s de achtergrond van de brouwer en de brouwerij met als hoofdvragen: ‘Wat maakt dit bier zo bijzonder en wie brouwt dit bier eigenlijk?’ Deze week dus Vincent Verhaar. Vincent is geen onbekende in Nieuwegein. Zo is hij gemeenteraadslid voor Lokale Vernieuwing en stond hij in mei 2017 al in ons ‘Portret van de week.’

In het interview met de jongens van ‘Flesvandeweek’ geeft de Nieuwegeiner uitleg over waar zijn passie voor brouwen vandaan komt, hoe het brouwen uit noodzaak is begonnen en wat het verhaal achter zijn ‘Koffie Stout’ is! Dit alles is te lezen op de website van ‘Flesvandeweek.’ Wil je weten waarom zijn bier ‘goddelijk’ is? Check dan hier zijn verhaal. Santé!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk